Partajul dupa divort

In timpul căsătoriei fiecare familie dobîndește bunuri, bunuri pe care legea le considera a fi bunuri comune.

Bunurile comune se dobandesc in devalmasie, adica nu se cunoaste care e partea fiecaruia.

Odata cu desfacerea casatoriei este necesara a fi clarificata si situatia acestor bunuri pentru a stabili care este cota de contributie a fiecarui sot, cum se impart si  cine le poate folosi si dispune de ele.

Este evident ca intr-o astfel de situatie aveti nevoie de sprijinul unui avocat specializat în probleme ce tin de divort si partaj asa cum este Cabinet avocat Anghel Nicolae din Brasov.

Partajul intre soti se poate face si pe cale amiabila, dar intrucat de cele mai multe ori fostii soti nu se inteleg se ajunge la instanta de judecata.

Este foarte important sa aveti documente din care sa rezulte ce bunuri au fost dobandite în timpul casatoriei , la ce data  si ce valoare aveau la momentul dobandirii.

Legea prezuma calitatea de bun comun pentru toate bunurile dobandite in timpul casatoriei.

Asta nu inseamna ca ele se impart in mod egal intre cei doi soti.

Fiecare dintre soti va primi o parte proportionala cu contributia avuta la dobandirea lor.

La stabilirea contributiei avute se iau in calcul atat veniturile in bani ale fiecarui sot, cat si munca prestata in gospodarie, pentru cresterea si educarea copiilor sau pentru edificarea unor bunuri.

Desi in general se considera ca sotii au o contributie egala , exista si situatii in care unul dintre ei are in mod evident o contributie mai mare si atunci proportiile pot varia de la 50% – 50%  pana la 80%- 20%.

In oricare situatie este necesar sprijinul si experienta unui avocat pentru a va ajuta sa va valorificati si aparati in mod corespunzator drepturile.

Cabinet avocat Anghel Nicolae din Brasov va sta la dispozitie cu experienta sa in domeniu pentru a va ajuta sa identificati solutia corecta la problemele dvs.

Pentru orice probleme ne puteți contacta:

la telefon sau Whatsapp :       +407442291221

E-mail :                                 avocat.anghel@gmail.com

Show Comments