Mentiuni necesare in cererea de divort

Mentiuni necesare in cererea de divort

– numele si adresa reclamantului ;
– numele si adresa paratului ;
– data si locul unde a fost incheiata casatoria ;
– date privind copiii: daca exista – numele si data nasterii acestora ; daca nu exista – se mentioneaza acest lucru ;
– date cu privire la locuinta ;
– date cu privire la nume , daca se solicita pastrarea numelui sau revenirea la cel anterior casatoriei ;
– solicitarea pensiei de intretinere ( daca este cazul ) ;
– motivele care au dus la divort . Se mentioneaza daca au existat acte de violenta morala sau fizica , daca sotul parat nu manifesta nici un interes fata de viata de familie , daca intretinea relatii extraconjugale , daca era consumator de bauturi alcoolice , daca au existat despartiri etc. ;
– solicitarea unor cheltuieli de judecata .

In cazul in care exista numeroasa persoane care vor sa divorteze dar sunt speriate de taxele pentru divort sa stiti ca nu sunt foarte mari iar daca nu aveti posibilitatea sa platiti un avocat va oferim un model de cerere de divort pentru a veni in sprijinul dumneavoastra insa nu garantez un succes in acest caz. In rest, inarmati-va cu curajul de a pune capat unei situatii umilitoare .

Actiune de divort

Domnule presedinte,

Subsemnatul _________, domiciliat in_________, judetul________, str.________, nr.___ , etajul___, apart.___, chem in judecata pe sotul meu________ domiciliat in________ , judetul________, str.______, nr._______, etajul___, apart.___, pentru ca prin hotararea pe care o veti pronunta sa desfaceti casatoria incheiata intre subsemnata si paratul ______, la data de_____ si inscrisa in registrul de stare civila sub nr._____ din acel an , obligand , totodata , pe parat sa-mi plateasca cheltuielile de judecata .

Motivele actiunii sunt urmatoarele ( le puteti adapta in functie de problemele dumneavoastra, cererea este doar un model ): ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

In fapt, paratul a manifestat de la inceputul casatoriei noastre o atitudine fizica violenta supunandu-ma pe mine si fiica mea la grave abuzuri fizice si psihice inca de la inceputul casniciei noastre .
Consider ca aceasta comportare a sotului meu constituie un motiv temeinic de desfacere a casatoriei , a carei continuare nu mai este posibila din punctul meu de vedere . Mentionez ca din casatoria noastra a rezultat un copil care este acum major .

In drept , imi intemeiez actiunea pe dispozitiile art. 38 din Codul familiei .
In dovedirea ei inteleg si ma folosesc de proba cu martori , pentru care propun pe :
1.________ , domiciliat in_____ , judetul____ , str._____ , nr._____ , etajul____ , apart._____ ;
2.________ , domiciliat in_____ , judetul_____ , str._____ , nr._____ , etajul____ , apart._____ .

Depun prezenta actiune , precum si copie autentificata de pe certificatul constatator al casatoriei incheiate intre mine si parat , in dublu exemplar , dintre care unul pentru instanta si altul pentru a fi comunicat paratului .

Semnatura reclamantului

Avocatul Cristi Anghel din Brasov, va sta la dispozitie cu cele mai eficiente servicii juridice.

Show Comments

Comments are closed.