Divortul

Divortul este o situatie stresanta si o ultima solutie pentru un cuplu care nu si-a gasit solutiile  pentru problemele aparute pe timpul casniciei .

Daca ajungi in aceasta situatie , divortul fiind ultima optiune , solicita asistenta specializata  a unui avocat intrucat ai de rezolvat o problema spinoasa.

În calitate de avocat specializat în  procesele de divort din Brasov  va pot asigura sprijinul meu total in actiunea de divort .

Experienta in domeniu si cunoasterea legii  va da siguranta parcurgerii corecte si in favoarea dumneavoastra a procesului de divort , aparandu-va drepturile si indrumandu-va pas cu pas .

Desi se vorbeste de divort, de fapt, la desfacerea casatoriei trebuie sa lamuriti mai multe aspecte, respectiv :

1.  Modul de desfacere a casatoriei (divort prin acord, din culpa comuna, din culpa exclusiva a unui sot)

2.  Domiciliul copiilor

3.  Modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti în ceea ce ii priveste pe copii

4.  Partajul bunurilor comune dobandite în timpul casatoriei.

Toate aceste aspecte necesita o abordare profesionista pe care doar un avocat specializat în probleme de divort v-o poate asigura.

Ce acte am nevoie pentru a deschide un proces de divort:

1. Certificatul de casatorie
2. Acte de identitate soti (carte de identitate sau pasaport)
3. Certificat de nastere sotie
4. Certificate de nastere copii

Întrucat prezenta in fata instantei este obligatorie trebuie sa fiti prezent la fiecare termen de judecata., cu exceptia situatiei  în care aveti domiciliul sau resedinta in strainatate, caz în care  legea va permite sa fiti reprezentata de un avocat, dar va fi nevoie sa depuneti o copie dupa actul care dovedeste ca locuiti legal in acea tara act de rezidenta, contract de invhiriere, contract de munca).

Unde se va judeca procesul de divort?

Cererea de divort este de competenta judecatoriei in circumscriptia careia se afla cea din urma locuinta comuna a sotilor.

Daca sotii nu au avut locuinta comuna sau daca niciunul dintre soti nu mai locuieste in circumscriptia judecatoriei in care se afla cea din urma locuinta comuna, judecatoria competenta este aceea in circumscriptia careia isi are locuinta paratul, iar cand paratul nu are locuinta in tara si instantele romane sunt competente international, este competenta judecatoria in circumscriptia careia isi are locuinta reclamantul.

Daca nici reclamantul si nici paratul nu au locuinta in tara, partile pot conveni sa introduca cererea de divort la orice judecatorie din Romania.

Daca sotii(ambii locuind in strainatate) nu stabilesc de comun acord unde se va judeca divortul, cererea de divort este de competenta Judecatoriei Sectorului 1 al municipiului Bucuresti.

Pentru orice situație ne puteți contacta:

av. Anghel Nicolae:     0744 22 91 21

email :  avocat.anghel@gmail.com

Show Comments