Avocat din Baroul Brasov

barou_avocati

barou_avocati

Avocatul Cristi Anghel este membru in Baroul Brasov si contribuie activ la activitatea juridica din oras . Prezenta sa in activitatile specifice din orasul Brasov au adus un plus in derularea acestora .

 `”Lasata in lucrare” prin decretul numarul  1 al Consilului Dirigent si Decretul Regal numarul 2008 din 4 aprilie 1920 , legea XXXIV din anul 1874 asupra organizarii corpului avocatilor din Ardeal si partile alipite din Ungaria, a fost aceea in baza careia in 1875 au fost create barourile de avocati, printre care si cel din Brasov , pentru a “ocroti autoritatea morala, a apara drepturile si a controla indeplinirea obligatiunilor avocatilor si a-si da avizul in tot ce priveste legiferarea reformelor cerute de imprajurari si vremuri” . Legea impunea adunarii generale a baroului ca anual sa inainteze Ministrului de Justitie un raport general expunand “experientele castigate atat pe terenul impartirei Justitiei cat si pe acelea observate în sanul tagmei avocatilor”.

Aflam astfel din raportul din 1921 , inaintat de Baroul Avocatilor din Brasov, ca “in anul 1919 intreaga Justitie din partile acestea era in stare de tranzitie si prefacere, intru cat in acest an a fost luata in primire de la fostii nostri guvernanti, iar baroul nostrum a avut a lupta cu greutatile punerii lui pe temelii curat romanesti”.

In urma Unirii din 1918, fiecare “tara alipita” a adus “intreg bagajul sau juridic, care difera nu numai in forma ci si in continut” de cel din vechiul regat, iar modalitatea prin care se va realiza unificarea legislatiei este o “chestiune” care ridica probleme deosebite.

Baroul din Brasov se arata satisfacut de infiintarea, din partea guvernului, a comisiei permanente de legiferare unica dar este nemultunit de faptul ca “în aceasta comisiune n-a fost numit nici un avocat din Ardeal si din tarile alipite, care ar fi putut sa dea relatiuni nunumai asupra dreptului si jurisprudentei din aceste locuri, ci si asupra doleantelor românului de aici, tot atâtea elemente necesare si utile la confectionarea legilor” iar numarul ” celor 3 magistrati ardeleni nu sta în nici o proportie cu numarul membrilor din regat ” ` —- sursa : Barou Avocati Brasov

Show Comments

One thought on “Avocat din Baroul Brasov